Luukku 13: Ilahdu

Milloin olet viimeksi tehnyt jotain josta olet ilahtunut oikeen kunnolla? Tämän päivän luukun mukaisesti voisit tehdä jotain joka tekee sinut oikeen iloiseksi. Se voi olla mitä tahansa kunhan saat siitä hyvän mielen.

Itselleni mieluisia asioita on mm. perhe & ystävät, koirani Eevi, meri, luonto, itseni ylittäminen, kun ilahdutan toista ihmistä, kun onnistun jossain, liikunta jne. Ilahdun eniten ei-materiaalisista asioita, mutta välillä voi olla todella suuri ilo saada jotain josta on kauan haaveillut. Tämän kalenterin ensimmäisessä luukussa kehotin ostamaan itsellesi lahjan. Minä ostin viime vuonna itselleni ison, turkoosin maton olohuoneeseen. Muistan vieäkin sen tunteen kun kävelin matolla paljain jaloin ensimmäistä kertaa. Iloitsen edelleen siitä samasta matosta. Tuossa se lattialla nököttää ja tuo lämpöä ja väriä olohuoneeseeni.

Olen ilahduttanut itseäni usein ihan tarkoituksella. Sunnuntaina ilahduin kovasti illasta erityisen hyvässä seurassa. Lauantaina annoin lahjan joka taisi enemmänkin olla lahja minulle itselleni, niin hyvä mieli siitä tuli. Hyvä seura ilahduttaa usein. Mutta ilahdun myös välillä asioista jotka jätän tekemättä. Välillä voin parhaiten kun jätän menemättä jonnekin jonne olin aikonut tai kun jätän tekemättä jotain mitä “piti” tehdä. Tekemättä jättäminenkin voi olla suuri ilahtumisen aihe.

Toivon että pysähdyt hetkeksi ja mietit mikä ilahduttaisi sinua erityisesti juuri tänään. Iloista päivää sinulle!

13

Babysteps joulukalenteri keskittyy tänä vuonna pieniin tekoihin jotka tuovat hyvän mielen. Tekoja ei tarvitse suorittaa päivittäin, kalenteriin voi hyvin palata koska tahansa kun tuntuu että tarvitsee pienen piristeen. Itse aion suorittaa kalenterin luukut päivittäin ja minun tekoja pääsee seuraamaan Babysteps Consultingin Facebook -sivulla. Sinäkin voit käydä sivulla kertomassa omat pienet tekosi inspiroimaan meitä muita.