Babysteps Joulukalenteri 23. Luukku: Stressi hallinnassa?

23

Vaikka teen työtä estääkseni itseäni stressaantumasta lähestyvän joulun vuoksi huomaan että tekeminen lisääntyy ja oma aika jää vähemmälle. Tämä nyt lienee aika luonnollista. Vaikka kuinka yritän ennakoida jää aina tietyt asiat viime tippaan. Niin tälläkin kertaa.

Toisaalta olen itse tehnyt valintoja jotka aiheuttavat kiireen tunnun joulun lähestyessä ja uskon että tämä on osittain ihan tarkoituksellista. Olen, kuten monet muut, tehokkaimmillani kun on pieni stressi päällä. En oikeen saa aikaiseksi jos ei ole pakko. Jotenkin nautin siitä kun on pieni paine päällä ja huomaan että selviän.

Tänä vuonna olen sattuneesta syystä pohtinut stressiä aika paljon näin joulun alla. Olen osanut tietoisesti rauhoittaa itseni tilanteissa joissa olisin ehkä ärsyyntynyt tai hermostunut normaalisti. Vaikka nyt on paljon tekemistä viimeisinä päivinä, olin silti sunnuntaina koko illan viettämässä leppoisaa iltaa hyvässä seurassa. Enkä koe olevani haitallisella tavalla stressaantunut. Osaan pysähtyä ja nauttia siitä että saan aikaan tai ihan vaan hiljentyä hetkeksi keräämään voimia.

Koen että juuri tuo tietoisuus on auttanut ja auttaa eliminoimaan sen haitallisen stressin ja pitämään stressitason tuottavana. Tämä vie meidät takaisin tämän joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun jossa kirjoitin että avaimet hyvään stressinhallintaan ovat itsetuntemus, sopeutuminen tilanteeseen ja muutoksen hyväksyntä”. Tunnen itseni ja tiedostan että tässä vaiheessa stressaannun. Osaan kuitenkin sopeutua tilanteeseen ja pidän siten stressitason siedettävänä. Tässä tapauksessa voisi sanoa pikemmin että hyväksyn tilanteen enkä niinkään muutosta. Joka tapauksessa koen että nyt on stressi hallinnassa!

Uusintana Babysteps-blogin viime vuoden stressiä ja stressinhallintavinkkejä käsittelevä joulukalenteri.