Babysteps Joulukalenteri 18. Luukku: Muista siivota!

18

Monet meistä elävät aktiivista elämää ja uusia kokemuksia kertyy jatkuvalla syötöllä. Tietoa on saatavailla äärettömästi ja tiedonkulku on nopeaa. Täytymme pikkuhiljaa (tai nopeasti) eri suunnista tulevalla informaatiolla ja kokemuksilla. Aivan kuten tietokone, tai ihan vaan perinteinen komero, myös me tarvitsemme joskus siivousta, lajittelua ja tyhjennystä.

Minulle tämä syksy on ollut täynnä huikeita kokemuksia. Tuntuu että olen saanut uusia vaikutteita ihan joka suunnalta enkä ole oikeen ehtinyt prosessoida kaikkea tapahtunutta. Minulla tämä ilmenee väsymyksenä ja muisti ei oikeen pelaa normaalisti. Nyt on aika tehdä suursiivous ja lajitella pois kaiken turhan.

Suursiivous tarkoittaa ainakin minun kohdalla kunnon lomaa. Aikaa vaan olla ilman mitään pakkoja. Aikaa olla läheisten kanssa. Aikaa tehdä asioita jotka tuntuvat hyvältä.

Olisi kuitenkin hyvä muistaa myös se normaali viikkosiivous niin suursiivouskin on helpompi toteuttaa. Joten yritä mahduttaa arkeen niitä hetkiä jolloin saat purkaa ja prosessoida arjen tapahtumia. Erinomaisia purkautumiskeinoja on mm. ystävän kanssa juttelu, lepo, pasianssin tms pelaaminen, koiran rapsuttaminen, metsälenkki, maiseman vaihdos, harrastukset, hyvä elokuva…. Mitkä ovat sinun parhaita purkautumiskeinosi?

Uusintana Babysteps-blogin viime vuoden stressiä ja stressinhallintavinkkejä käsittelevä joulukalenteri.