Babysteps Joulukalenteri 10. Luukku: Minä vs muut

10

Älä vertaile itseäsi muihin! Tuo lause on helppo kirjoittaa mutta kovin paljon vaikeampi toteuttaa. Meitä on aina arvioitu vertailemalla muihin. Koulussa on arvosanat ja jokainen meistä on varmasti osallistunut johonkin kilpailuun elämänsä aikana.

Kun minun elämässä on ollut paljon vaikeuksia on helposti tuntunut siltä että kukaan ei ymmärrä ja että kaikilla toisilla on asiat niin paljon paremmin. Tietty tiedän että näin ei ole, mutta silti heikoimmillaan tuntuu usein siltä että on maailman surkein ihminen.

Stressi saattaa olla usein seurausta juuri tästä että vertailemme itseämme muihin ja yritämme saavuttaa jotain joka näyttää hienolta muiden silmissä. Tai olla parempia, kauniimpia, fiksumpia, älykkäämpiä, onnistuneempia jne. Kuitenkin loppupeleissä olemme kaikki niin kovin käpertyneitä omiin juttuihimme että loppupeleissä emme ehkä edes välitä siitä mitä muilla on. Ikävä noidankehä..

On varmasti täysin mahdotonta olla kokonaan vertailematta itseään muihin, mutta askel askeleelta voi oppia luottamaan itseensä ja siihen että riittää juuri sellaisena kun on.

Uusintana Babysteps-blogin viime vuoden stressiä ja stressinhallintavinkkejä käsittelevä joulukalenteri.