Anna itsellesi anteeksi

Minulla on ollut jo jonkin aikaa tapana ottaa itselleni joku tietty kehityskohde työn alle. Kaikkea ei voi tehdä kerralla ja siksi on tärkeää että ei yritä liikaa vaan että ottaa sopivan kokoisen palasen työstettäväksi.

Vuodenvaihteen tienoilla pohdin tavoitteita tulevalle vuodelle ja suunnittelin yritykseni toimintaa. Siinä rinnalla pohdin myös omaa kehitystäni ja tämän myötä sain taas uuden aiheen jota lähden pohtimaan. Tällä hetkellä työstän teemaa “anna anteeksi itsellesi”.

2015-01-09 20.22.48

Olen tehnyt monia vääriä valintoja vuosien varrella. Monet noista vääristä valinnoista vaikuttavat elämääni edelleen. Tavalla tai toisella. On asioita joita kadun ja on paljon sellaista mitä toivon että olisi jäänyt tekemättä tai sanomatta. Jollain tasolla olen kyllä tyytyväinen kaikkiin valintoihini sillä olen oppinut niistä paljon, mutta silti on asioita jotka jäävät nakertamaan syvällä sisimmässä. Nuo asiat voivat pikkuhiljaa syövyttää mieltä ja muuttua katkeruudeksi, vähintäänkin ne saavat minut välillä ilkeilemään itselleni.

2015-01-07 18.46.09

Olen kauan sitten päättänyt että en halua yhtään tippaa katkeruutta elämääni. Katkerus syö kaiken valon enkä halua olla synkkä ja vihainen. Siksi olen päättänyt että nyt on aika oppia antamaan itselleni anteeksi. Uskon että kun jätän tietyt asiat taakseni pääsen pois niiden varjosta ja näen ne ihan eri tavoalla. Näen myös ratkaisuja jotka tuntuvat mahdottomalta kun katson asiaa liian läheltä. Näin pääsen kasvattamaan huonoista ratkaisuista jotain hyvää ja saan kehittyä ihmisenä.

2015-01-06 12.18.16