8. Luukku: Mikä sinua stressaa?

8

On tärkeä että opimme tuntemaan mikä meille aiheuttaa stressiä. Koska stressinhallinta vaatii toimintatapojen muutosta on tärkeä kohdistaa muutokset oikeisiin asioihin. On täysin turha tuhlata energiaa yrittäessään muuttaa asiaa joka ei ole meidän vaikutuspiirissä. Muutos on ihan tarpeeksi vaikeaa ilman ylimääräistä estettä.

Keskitä energiasi muuttaaksesi asioita joihin sinä voit itse vaikuttaa. Jos sinua stressaa asia johon sinä et voi itse vaikuttaa voit silti vaikuttaa omaan itseesi ja siihen miten suhtaudut siihen asiaan. Silloin on erityisen tärkeää että sinä tunnistat mitkä asiat suojaavat sinua stressiltä ja yrität lisätä niitä.

Opi siis tunnistamaan mikä stressaa sinua. Pohdi voitko itse tehdä jotain muuttaaksesi asiaa. Jos voit, mieti mitä sinun tulee tehdä ja toteuta muutos. Jos et voi muuttaa sitä niin mieti voitko vaikuttaa omaan asennoitumiseen asian suhteen. Jos asia on sellainen joka on ja pysyy elämässäsi etkä voi mitenkään vaikuttaa siihen, sinun tulee suojata itseäsi mahdollisimman hyvin. Yritä kehittää niitä asioita joista sinulle tulee hyvä olo ja yritä tehdä niitä mahdollisimman paljon. Jos tilanne on oikeen paha pyydä apua. Älä jää kehään jossa paha olo vaan kasvaa!

Babysteps-blogin joulukalenteri käsittelee stressiä ja vinkkejä stressinhallintaan. Kaikki blogin kirjoituksia välillä 1.-24.12 kommentoineet ovat mukana arvonnassa, jonka palkintona on kolmen kerran skypen tai puhelimen välillä tapahtuva stressinhallintakonsultaatio (45 minuuttia/kerta) yhdelle henkilölle. Yksi kommentti mihin tahansa kirjoitukseen blogissani 1.-24 joulukuuta on arpalipuke.