22. Luukku: Läsnäolo

22

Monet hienot hetket menee pilalle, tai jää täysin huomaamatta, koska emme ole läsnä hetkessä. Fyysisesti olemme kyllä paikalla, mutta ajatukset on jossain ihan muualla. Monet meistä viettävät paljon aikaa joko menneessä tai tulevassa.

On toki tärkeää muistaa ja ottaa oppia menneestä ja suunnitella tulevaisuutta, mutta silti on vähintäänkin yhtä tärkeää muistaa myös elää elämäänsä ja se elämä on tässä ja nyt. Ajattelen että hetkessä eläminen, silloin kun se on mahdollista, on aika levollista. Saa keskittyä vaan olemaan läsnä eikä tarvitse murehtia menneitä tai tulevia.

Ihan stressinhallinnallisesti on myös hyvä irtautua kaikesta stressiä aiheuttavasta ja vaan keskittyä olemaan läsnä hetkessä. Suosittelen kaikkia löytämään omassa elämässään niitä tilanteita jolloin unohtaa kaiken muun paitsi sen jota on juuri sillä hetkellä tekemässä.

Babysteps-blogin joulukalenteri käsittelee stressiä ja vinkkejä stressinhallintaan. Kaikki blogin kirjoituksiavälillä 1.-24.12 kommentoineet ovat mukana arvonnassa, jonka palkintona on kolmen kerran skypen tai puhelimen välillä tapahtuva stressinhallintakonsultaatio (45 minuuttia/kerta) yhdelle henkilölle. Yksi kommentti mihin tahansa kirjoitukseen blogissani 1.-24 joulukuuta on arpalipuke.