Vuodenvaihteen ajatuksia

Joulu tuli ja meni (nopeasti), joulukalenterini päättyi, arki jatkui ja uusi vuosi lähestyy. Tänä vuonna joulu oli niin lyhyt että se tuntui lähinnä tavalliselta viikonlopulta. Vaikka minulla ei ollut yhtään ylimääräistä vapaata ehdin silti käydä Kokkolassa viettämässä joulua läheisten kanssa. Tämän tekstin kuvat on jouluaaton lenkiltä jolloin Eevi päätti ettei haluakaan lähteä pois metsästä ja heittäytyi hankalaksi. 😀 Lenkkeilimme paikassa jossa näkyi myös Kokkolan satama, satama jossa äitini vietti lapsuutensa ja joka on minullekin sitä kautta tärkeä.

29-1

Tämän vuoden joulukalenterissa nostin esiin pieniä tekoja jotka tekevät arjesta hieman parempaa. Onnellinen elämä ei koostu niistä suurista ja mahtavista hetkistä, toki on se niitäkin, vaan lähinnä pienistä arjen helmistä joka tekee elämästä elämisen arvoisen. Jos näemme arjessamme vain negatiivisa ja ikäviä puolia niin elämä tuntuu kovin synkältä ja ilottomalta. Jos suljemme silmämme kaikelta ikävältä ja negatiiviseltä joudumme etsimään aina vaan hurjempia kokemuksia jotta elämä olisi aina vaan hyvää. Tarvitsemme tasapainon. Elämä koostuu hyvistä ja huonoista hetkistä. Mutta jokaisessa päivässä on paljon hyvää ja muistamalla erityisesti nämä hyvät asiat voimme itse vaikuttaa omaan onnellisuuteemme. Näin minä ainakin uskon ja tämän mukaan olen elänyt jo pitkään. En varmaankaan olisi selvinnyt hengissä tästä vuodesta ellen eläisi tällä tavalla, sen verran rankka se on ollut monella tavalla.

29-2

Vuodenvaihde on monille taitekohta. Uuden alku. Onhan se sitäkin. Päivän pitenemisen myötä menemme kohti valoisampaa ja pidempää päivää. Kohta minäkin pääsen luontoon nauttimaan työpäivän päätyttyä (valoisaan luontoon, valo on tärkeä osa minun luontoelämystäni). 2016 on ollut monella tavalla raskas vuosi, mutta se on myös ollut kasvun vuosi. Olen oppinut uutta ja olen ennen kaikkea kehittänyt itseäni. Vuodelta 2017 odotan paljon. Minulla on alkamassa mielenkiintoinen projekti ja uusia avauksia. Saan jatkaa syksyllä aloittamassani työpaikassa ja vaikka kohtaamme siellä paljon muutoksia olen kiitollinen että saan jatkaa työtä joka opettaa minulle niin paljon joka päivä. Odotan innolla tulevaa vuotta. Muistelen kuitenkin myös kiitollisuudella vuotta 2016 joka oli raskas, mutta sisälsi myös paljon hyvää.

29-3