Upea toukokuu

Olen viime aikoina pohtinut paljon sitä miten elämäni on muuttunut. Vappu on näille pohdinnoille erityisen havainnollista aikaa. En ole koskaan pitänyt vapusta, en myöskään muista “pakkojuhlista”, mutta eteenkin vappu on aina ollut jotenkin traumaattinen minulle. Olen yleensä viettänyt sitä ystävien seurassa, mutta aina on ollut jokin asia pielessä. Tänä vuonna vappu on ollut ihana, rauhallinen ja juuri minulle sopiva. Olen luopunut ajatuksesta että sen pitäisi olla jotenkin “erityinen”. Nyt voin nauttia ja olla onnellinen ilman mitään paineita.

Yritän soveltaa tuota ajatustapaa myös muuhun elämään. On vielä asioita joita haluan kontrolloida ja joiden haluan menevän tietyllä tavalla. Olen kuitenkin ymmärtänyt että kun luovun kontrollintarpeesta ja annan asioiden edetä omalla painollaan lopputulos on usein huomattavasti parempi kun osasin edes kuvitella. Tämä ei tietenkään tarkoita että asioiden eteen ei pitäisi tehdä töitä ja että tulevaa ei voisi suunnitella, vaan lähinnä sitä että hyväksyy sen että tulevaa ei voi tietää etukäteen. Minun elämää tämä helpottaa huomattavasti ja se on yksi tärkeimmistä kehityksen kohteistani juuri nyt.

Yritän siis nauttia hetkessä olemisesta, elämän pienistä (ja suurista) iloista ja tehdä töitä asia kerrallaan. Olen vakuttunut että tämä vasta alkamassa oleva toukokuu tulee olemaan elämäni paras vaikka en voi tietää mitä se pitää sisällään. Voin kuitenkin päättää omasta suhtautumisesta asioihin ja siitä miten käsittelen eteeni tulevat ongelmat. Aion keskittyä siihen mikä on itselleni tärkeää ja vahvistaa näitä asioita.

Juuri nyt tämä tarkoittaa että menen valmistamaan vappubrunssia hyvällä mielellä. Dietti on vapputauolla!

Upeaa toukokuuta meille kaikille! 🙂

603071_409194502490220_236118576_n