>Terveisiä kirjamessuilta

>En oikeastaan yhtään pidä messuista. Joskus kauan sitten jouduin työn puolesta seisoskelemaan pari kertaa vuodessa messuilla, ja siitä tuli yliannostus. Yksi poikkeus kuitenkin on. (Tai olenhan minä monen monta vuotta käynyt venemessuilla, mutta lähinnä seuran vuoksi.) Minulla on perinteenä käydä kirjamessuilla.

En yleensä kuitenkaan nauti kunnolla messujen tarjonnasta = en seuraa ohjelmaa enkä kuuntele kirjailijahaastatteluja. En myöskään pidä valtavista ihmismassoista. Mutta pidän halvoista kirjoista. Yleensä tulee jonkun verran hutiostoksia, mutta kun koskaan ei voi tietää mikä on huippu ja mikä on huti. Ainakaan mitä tulee kirjoihin. Minua ei saisi päästää kirjakauppaan, eikä kirjamessuille.

Tänä vuonna hillitsin itseni. Ostin itselleni vain pari uutuusdekkaria, jotka olisin kuitenkin hankkinut sekä yhden neulekirjan. Lahjoja ostin sitäkin enemmän. Pidän kirjalahjoista. Tai siis pidän niiden antamisesta. Minulle on hieman vaikeaa ostaa kirjoja, sillä omistan todennäköisesti jo sen..