Työuupumus – miten selvisin siitä

Yhdistän omat kokemukseni työuupumuksesta tutkittuun tietoon ja käyn läpi syyt, seuraukset ja toipumisen tien.

 

Ota elämä haltuun -työpaja

Kohderyhmänä henkilöt, jotka ajoittain tai usein kokevat stressiä, jota on vaikea käsitellä. Kartoitamme jokaisen osallistujan yksilöllisen stressitason ja kehitämme yksilölliset ja käytännönläheiset työkalut tasapainoiseempaan elämään.

Työpaja rakennetaan tarpeiden ja toiveiden mukaan ja se sisältä sekä ryhmä- että yksilökonsultointia. Pituus vaihtelee myös tarpeiden mukaan, mutta aiheiden prosessointi vaatii vähintään pari kuukautta.

 

Stressinhallinta

Ei ole mahdollistä elää täysin stressittä, mutta voimme oppia elämään sen kanssa ja tunnistamaan tilanteita, jolloin stressi menee yli äyräiden. Pieni stressi voi olla porkkana, joka saa meidät toimimaan tehokkaammin, mutta meidän on vältettävä pitkittynyttä stressiä, joka syö energiavarojamme.

Opimme mitä stressi on ja tunnistamaan oman elämämme pahimmat stressorit. Opimme myös löytmään työkaluja, joiden avulla vähennämme haitallista stressiä.

Täältä pääset lukemaan ajatuksiani stressistä. Tein tekstin vuoden 2014 Mielenterveysmessujen luentolyhelmäkirjaseen. Olin messuilla puhumassa stressiä käsittelevässä seminaarissa.

 

Kasvata itsetuntoasi

Avain hyvään itsetuntoon on itsensä tunteminen. Henkilö, jolla on hyvä itsetunto, tuntee vahvuutensa ja heikkoutensa ja hyväksyy ne. Hyvä itsetunto ei automaattisesti takaa onnellista ja menestyksellistä elämää, mutta saat monia hyödyllisiä työkaluja, joista sinulla on hyötyä.

 

Terveellisempään työpanokseen, kurssi/työpaja 

Kurssi koostuu henkilökohtaisista keskusteluista, lyhyistä koulutussessioista, konkreettisista harjoituksista sekä ryhmäkeskusteluista. Aiheet, joita käsittelemme:

  • Stressinhallinta ja stressin aiheuttajat
  • Yksilölliset työkalut stressinhallintaan
  • Ajankäyttö ja priorisointi
  • Ajatukset, jotka ohjaavat valintojamme ja käytöstämme
  • Parempi kommunikaatio, vähemmän stressiä

Yksilökeskusteluissa käsittelemme mm. seuraavia aiheita: tunnista ongelma, johon olet tyytymätön työssäsi, mitä haluat muuttaa, tunnista tavoitteesi, millainen on paras mahdollinen työ-minäsi, työstä suunnitelma miten saavuttaa tavoite

 

En kouluta työnhakuun liittyviä teemoja oman yritykseni nimissä. Mikäli haluat tilata minulta työnhakuun liittyvän luennon, pyydän että olet yhteydessä työnantajaani Spring House Oy:n