Muutos

Olen viime vuosina tavannut työssäni paljon ihmisiä jotka ovat jollain tapaa elämän käännekohdassa. Tapaan muun muassa paljon ihmisiä jotka hakevat töitä. Monet ova jo valmiiksi lannistuneet. “En minä mitään löydä koska…” Selityksiä on monia. On se muutos mitä tahansa niin monilla on jo valmiiksi ennakkoasenne että ei kannata edes yrittää, sillä ei siitä tule mitään. Tapaan toki myös paljon ihmisiä joilla on asenne kohdallaan ja jotka onnistuva tavoitteissaan. Ja kaikkea tältä väliltä.

24_3_4

Minulla on itselläni aika voimakas tahto onnistua ja muttaa elämääni. Ehkä minun voimakas taistelutahto tulee osittain niiltä ihmisiltä jotka tapaan jotka ovat lannistuneet. Haluaisin niin kovasti välilä ravistaa heitä ja saada heidät huomaamaan että he ovat itse itsensä pahin vihollinen. Koska näen lannistuneita ihmisiä minulle tulee entistä suurempi halu onnistua. Asenteella on ratkaiseva merkitys. Jos olet jo valmiiksi luovuttanut niin et sinä tule saamaan mitään. Jos et jaksa edes yrittää niin et onnistu.

24_3_1

Mikä on sinun tilanteesi? Oletko sinä taistelija vai luovuttaja? Harva meistä halua olla se luovuttaja, mutta syvällä sisimmissäsi… Oletko tyytyväinen elämääsi vai haaveiletko jostain muusta? Luovutko haaveestasi koska… Niin, niitä syitähän löytyy vaikka kuinka, vai mitä? Kyllä minäkin keksin niitä vaikka ja kuinka, tiettyjä asioita en uskalla edes haaveilla toteuttavani koska se vaatii ponnisteluja. Selitän itselleni että yksi asia kerrallaan, vaikka todellisuudessa tuokin on vaan tekosyy..

24_3_2

En aio väittää että muutos on helppoa tai nopeaa. Muutos on usein tuskallisen hidasta, vaatii sitoutumista ja vaatii sen että sinä jaksat silloin kun haluaisit kaikista eniten luovuttaa. Mutta mikään ei muutu jos sinä et tee jotain eri tavalla kun ennen.

Nyt on siis aika tehdä jotain konkreettista!

24_3_3