>Meidän koti, osa 1

>Lupailin kuvia kodistamme. Siivouksen sijaan olen keskittynyt neulomiseen, joten aloitetaan muutamalla kuvalla. Jatkoa seuraa siis sitä mukaa kun saan jonkun nurkan siivottua. (Muistakaa että meille on kertynyt uskomattoman paljon lisää tavaraa sekä Hämeenlinnasta että Pohjanmaalta, kaikkea ei olla vielä ‘ehditty’ käymään läpi.)

Talomme on siis paritalon puolikas. Neliöitä on n. 120. Iso, varaava takka muodostaa talon sydämen. Olohuone on hieman pitkulan mallinen ja iso (n. 30 neliötä). Makuuhuoneita on kolme kappaletta. Ihanaa ‘luksusta’ (pienessä, vanhassa kerrostaloasunnossa asuneelle) on iso vaatehuone ja tilava kodinhoitohuone. Kaikki tilat kodissamme ovat reilun kokoisia. Pieniä kopperoita onneksi ei ole rakennettu. Olohuonetta pimentää hieman iso, katettu terassi. Tosin ei se minua ainakaan haittaa, sillä terassi on aivan ihana kesällä.

Viime viikon lumisena päivänä otettu kuva, sisäänkäynti jää kuvassa vasemmalle, valot on keittiön ikkunoiden alla ja oikeanpuoleinen ikkuna on kodinhoitohuoneen.
Tuulikaapista näkymä eteiseen. Vasemmalle jää työhuoneemme, suoraan edessä on makuuhuoneemme ja oikealla pilkottaa vierashuoneen ovi. Vasemmalla keskellä on vessan ovi. Teimme hieman pintaremonttia kun ostimme talon. Olohuone, eteinen ja keittiö on kaikki maalattu vaaleanharmaalla maalilla. Eteisen kaapistoa ei ole (vielä) maalattu. Seinien lisäksi kaikissa asuinhuoneissa maalattiin katto. Alunperin se oli puun värinen ja pimensi ennestään pimeää olohuonetta.
Hmm.. Kuvassa näkyy äitini löytö, vanha peili. Oikeastaan pidän siitä että sen raamit on tummat. Jotenkin sopii hyvin tähän vaaleuteen.
Tässä kuvassa pilkottaa takka, jonka myös maalasimme tummanruskeasta valkoiseksi. Kuvassa myös hieman olohuonetta.
Yksi seinä olohuoneessa on tapetoitu. Kun remontti oli ajankohtainen näin jossain blogissa maininnan Helsingin Tapettitalosta. Sieltä löysin makuuhuoneen tapetin (jonka esittelen myöhemmässä postauksessa), olin vähän kahden vaiheella tapetoidaanko olohuone. Sitten löysin jostain aivan ihanan tapetin, sain jopa J:n suostumaan. Osottautui että tapetti kuuluu myös Tapettitalon valikoimiin. Olohuoneeseen tuli siis Ritva Kronlundin ‘Kirsikkapuu’, johon olen valinnan jälkeen törmännyt vähän joka paikassa. Olen silti edelleen aivan tajuttoman rakastunut siihen. Mielestäni se sopii tosi hyvin harmaiden seinien kanssa.

Jatkoa seuraa..

Ja vielä vähän koira-asiaa….
Koiran tulo alkaa tosiaan nyt olla enemmän kun ajankohtaista. Olemme viime päivinä olleet monesti yhteydessä kasvattajan kanssa. Eilen puhuimme pitkään ja nyt meidän pentu on sitten varmistunut. Ei sen puolen että meillä olisi ollut mitään väliä. Ihania ne on kaikki. Enää reilu viikko niin matkustamme Jyväskylään ja palaamme sieltä seuraavana päivänä pentu mukana. Siinä mullistuu kyllä elämä ihan täysin! En malttaisi odottaa…

Kategoriat Kotoilu
  • Pia on >Meidän koti, osa 1>Suosittelen tapettia! On niiiiin paljon ihania tapetteja, joita haluaisin johonkin. Voisikohan yhden huoneen joka seinän tapetoida eri tapetilla tai olisikohan se liikaa??? (heh)Kuvia tulee kyllä!
  • anni on >Meidän koti, osa 1>Upea tapetti! Lisää kuvia!!! :DMietin..., meillä ei ole koko kodissa missään tapettia..ja-ja-ja.. Muutama seinä, mikä ei ole vielä laitettu voisi sen saada.. Pitäisköhän...mm... mietin.. harkitsen.Mukavaa viikonloppua!