>Lyhyt kommentti Habitaresta

>Lupasin kirjoittaa Habitaresta. Vierailin siellä tänä vuonna enismmäistä kertaa. En oikeastaan ole mikään messu-ihminen, vaikka olen jo vuosia käynyt kirjamessuilla, mutta sisustuksesta kiinnostuneena halusin käydä Habitaressa. Jälkikäteen fiilikset messuista on aika vaisut. Ihan kiva siellä oli kierrellä, mutta kovinkaan paljon innostavaa en sieltä löytänyt.

Isossa hallissa ei ollut juurikaan mitään innostavaa, valitettavasti aloitimme sieltä ja kiinnostavimmat kohteet jäi sitten väsymyksen takia vähän laimeiksi. Pidin kovasti MOSA Interiorsin osastosta jossa esiteltiin lamppuja. Kunhan ehdin, pitää ehdottomasti mennä katsomaan mitä kivaa Tapanilasta löytyy! Toinen osasto joka oli mielestäni hauska oli 5-hallin Markkinat osasto. Tänne oli koottu useiden pienyritysten myyntikojut. Alue muistutti Helsingin kauppatoria oranssisten torikojujen, lokkien ja Tuomiokirkon siluetin ansioista. (Kuvassa torikojujen katot ja lokit.) Idea ja toteutus oli mielestäni hauska!

Messuilla oli myös ArtHelsinki -osio. Sieltä bongasin yhden taulun johon ihastuin kovasti. Muutenkin tuon taiteilijan työt innostivat. Kuvassa siis taiteilija Arto Väsisäsen työ jonka ottaisin oikeen mielelläni omaan kotiini.