Luukku 5: Kirjoita kirje itsellesi

Oletko koskaan kirjoittanut kirjettä itsellesi? Minä olen, ja on aina hyvin mielenkiintoista lukea se pitkän ajan kuluttua. Voit vapaasti valita aiheen ja kirjoittaa itsellesi kirjeen jonka saat avata vasta jonain tiettynä päivänä tai sitten voi pyytää jotain luotettavaa tahoa postittamaan kirjeen sinulle joskus aikojen kuluttua.

Voit esimerkiksi kirjoittaa jostain tietystä ongelmasta tai vaikeasta elämäntilanteesta joka on nyt ajankohtainen. Kirjoita mietteitäsi ja omia ajatuksiasi. Sitten esimerkiksi vuoden kuluttua kun saat avata kirjeen, voit palata tämänpäiväiseen tunteeseen ja ehkä opit jotain uutta itsestäsi ja omasta kehitysprosessitasi.

Tai voit kirjoittaa jostain tavoitteesta tai haaveesta joka sinulla on ja päättää että luet kirjeen kun olet saavuttanut tavoitteen. Voit miettiä tunteitasi tavoitteen suhteen tässä kirjeessä. Sitten kun olet saavuttanut tavoitteen voit lukea ajatuksiasi ja tavoite tuntuukin entistä mielekkäämmältä kun pohdit matkaa jonka olet joutunut kulkemaan.

Vain sinä tiedät mitä sinä haluat kirjoittaa itsellesi ja minkä näkökulman haluat ottaa. Ajatus on että koska elämä kuljettaa ja muuttaa meitä, niin emme välttämättä ajan kuluttua muista sitä tunnetta jonka kanssa kamppailemme jossain tietyssä vaiheessa. Siksi voi olla joskus hyvin terveellistä kirjoittaa tulevalle minälle kirje joka palauttaa minut sitten siihen hetkeen.

Minulle tämä tulee olemaan ehkä tämän kalenterin tärkein tehtävä ja toivon että tämä auttaa minua nyt hieman jäsentämään ajatuksiani, ja sitten tulevaisuuden minä voi hyötyä siitä että muistan tämänpäiväiset mietteet.

5

Babysteps joulukalenteri keskittyy tänä vuonna pieniin tekoihin jotka tuovat hyvän mielen. Tekoja ei tarvitse suorittaa päivittäin, kalenteriin voi hyvin palata koska tahansa kun tuntuu että tarvitsee pienen piristeen. Itse aion suorittaa kalenterin luukut päivittäin ja minun tekoja pääsee seuraamaan Babysteps Consultingin Facebook -sivulla. Sinäkin voit käydä sivulla kertomassa omat pienet tekosi inspiroimaan meitä muita.