>Loma lähestyy

>Tuntuu kun olisin jäämässä lomalle.. Eihän minulla ole muuta ollutkaan kun lomaa koko kesän, silti J:n lähestyvä loma tuntuu siltä kun oma loma olisi alkamassa. Ihanaa!

Kuumuus on tullut takaisin. Vaikka meillä on sisällä suhteellisen viileää, on silti olo aika nihkeä lähes koko ajan. Varsinkin jos on ulkona osan aikaa. Eevi on taas linnottautunut kodinhoitohuoneeseen ja tuntuu että ei olisi koiraa ollenkaan. Koko ajan luvataan sadetta jota ei kuitenkaan näy. Puutarhamme huutaa jo vettä.

Puutarhasta puheen ollen, tämä kesä meni puutarhan suhteen ihan pipariksi. Puutarhanhoito on jäänyt minimiin ja kuumuus on kuivattanut mansikat ja vadelmat. Muutama mansikka saatiin sentään pakastettua ja pakko sanoa että en ole KOSKAAN maistanut niin hyviä mansikoita! Saapa nähdä miten menee mustaviinimarjojen ja luumujen.. Toivottavasti saadaan mehua ja hilloa!

Marjoista tuli mieleen viime perjantai. Kävin Eevin kanssa metsässä tarkistamassa mustikka-tilanteen. Meidän lähimetsä on aika pöheikköistä. Siellä kulkeminen on todella rankkaa ja jopa hieman vaarallista, kuoppia odottamattomissa paikoissa ja saa tarkkaan koetella mihin jalkansa laittaa jotta ei nyrjäytä nilkkaa. Lenkin jälkeen Eevi oli ihan loppupoikki ja minä onnellinen! Eevillä polvi vielä hieman arka, siksikin sopivanmittaiset metsälenkit tekee hyvää, ja lämmin ilma aiheuttivat Eeville hyvän väsymyksen. Minä olin onnellinen kun olin saanut poimittua pikkuriikkisen mustikoita. Juuri sopivasti seuraavan päivän vieraille tarjoittavaan jälkiruokaan riittävän määrän.

Lauantai-aamuna kävimme Eevin kanssa Inkoon keskustassa ostamassa tuoretta kalaa. Taas olin onnellinen! Sain ostettua suoraan kalastajalta tuoretta, hyvää kalaa kalavartaisiin. Olin jostain lehdestä napannut hyvältä kuulostavan reseptin jota halusin kokeilla. Lauantai-illan vieraat saivat muiden grillattavien ohessa kokeilla näitä kalavartaita ja pakko sanoa että oli hyvää!

Lauantaina kylässä oli ystäväpariskunta ja hauskaa oli. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Kokeilin kahta uutta reseptiä, kalavartaiden lisäksi tein marenkikakkua. Molemmat onnistuivat yli odotusten. Alkuviikko on sujunut hyväntuulisesti loistavan viikonlopun jälkeen. 🙂

Kategoriat Elämää
  • Johanna on >Loma lähestyy>Hyvää lomaa <3 Mistä Inkoon keskustassa saa ostaa tuoretta kalaa suoraan kalastajalta? Haluaa myös! :)