Itsetunto ja minäkuva

Kirjoitin alla olevan tekstin omalle Facebook-seinälleni, mutta halusin jakaa sen myös tänne. Tulen tekemään jatkossa paljon töitä alla olevaan aiheeseen liittyen, ja toivon että sen kautta pääsen auttamaan paitsi itseäni, myös muita.

pia

Työstän tällä hetkellä työprojektia johon liittyy mm. ulkonäkö ja siksi aihe on tiiviisti mielessä. Omassa elämässäni työstän omaa ylipainoani ja omaa minäkuvaani. Olen nyt flunnsaisena saikulla kotona ja kun on kerrankin aikaa miettiä kunnolla niin nämä aiheet ovat pyörineet erityisen paljon mielessä.

Tämä kuva minusta on mielestäni onnistunut. Olen niin itsekriittinen (kuten varmaan moni muukin) että harvoin olen tyytyväinen omiin kuviini. Tämä kuva on otettu n. 9 vuotta sitten kun tein töitä kosmetiikan parissa. Meillä oli ammattimeikkaajat ja ammattikuvaaja työstämässä meikkausohjeita ja minäkin päädyin malliksi.

Kuva on otettu n. kuukautta ennen toista pitkää sairauslomajaksoani kun olin täysin loppuunpalanut, masentunut ja tyytymätön eläääni. Silti katson tätä kuvaa ja pidän sitä onnistuneena, kuvat jotka on otettu elämänvaiheissa joissa olen onnellinen ja tyytyväinen ovat niitä jotka ovat mielestäni epäonnistuneita.

Olen kokemusasiantuntijaystävältäni Sailalta pikkuhiljaa oppimassa voimaannuttavan valokuvauksen merkitystä omaan hyvinvointiin ja harjoittelen itseni katsomista vähemmän kriittisesti. Olen pikkuhiljaa rohkaistumassa hyväksymään oman ulkonäköni ja oppimassa rakastamaan myös ulkoista minääni. Vaikeaksi asian tekee tietty se että olen sairaalloisen lihava ja terveyellisistä syistä minun pitää laihtua ennen kun sairastun, mutta jotenkin ajattelen että olisi tärkeää hyväksyä itseni myös tällaisena ja tosiaan ajatella sitä laihtumista terveyden kannalta eikä niinkään niin että kelvatakseni minun on laihduttava.

Tämä aihe on vaikea paitsi minulle, myös monille muille ja siksi aion julkaista tämän kirjoituksen julkisena. Tämä on minulle iso askel, mutta aion nyt enemmän ja enemmän rohkaistua ottamaan näitä askeleita auttaakseni paitsi itseäni myös muita!