Harmautta

Harmaa sää inspiroi pohtimaan elämän harmautta.

DSC_1585

Me elämme maassa jossa on neljä vuodenaikaa ja sää vaihtelee kirpeistä pakkaspäivistä kuumiin kesäpäiviin ja kaikkeen siltä väliltä. Välillä sää on kun tänään, tasaisen harmaa ja jotenkin pysähtynyt. Vertaan tätä elämään. Välilä elämä tuntuu menevän hurjissa ääripäissä joko hyvässä tai huonossa. Ja koemme siinä välissä kaikkea tältä väliltä. Joskus mielen vaihtelut ovat hurjia yhdestä ääripäästä toiseen ihan hetkessä, välillä elämä tuntuu pysähtyneen kuten tänään.

DSC_1670

Tämänpäiväinen harmaa sää sopii hyvin minun mielialaan. En välttämättä koe tätä negatiivisena, vaan pakollisena pysähdyksenä jolloin voin levätä ja keskittyä vaan olemaan. Minusta nämä päivät ovat välillä ahdistavia, mutta oikeastaan näissäkin on oma kauneutensa. Kun oikeen pysähtyy katsomaan harmauskin on kiehtovaa ja oikeastaan aika monipuolista.

DSC_1639

Olen kiireisen viikon jälkeen pyhittänyt viikonlopun levolle. En vaadi itseltäni yhtään mitään. Pysähdyn nukkumaan, olemaan ja kuluttamaan aikaa. Kävin taas tänään Kopparnäsissä jossa harmaus oli erityisen kaunista. Kaipaan aurinkoa, mutta sitä odotellessa lepään harmauden suojassa. 

DSC_1661