>Fagervik

>Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ainakin J:n loma loppui nyt. Meillä alkoi siis tänään arki. Minullehan se ei tavallaan tuo muuta muutosta kun että J ei ole enää päivisin kotona, mutta tavallaan koin että minunkin loma loppui tähän. Tekemistä ja projekteja olisi vaikka millä mitalla ja aloitinkin tekemällä hieman perusteellisemman siivouksen keittiössä.

Haluaisin kuitenkin palata vielä lomatunnelmiin ja viime viikon retkeen lähiseudulle. Kävimme nimittäin Fagervikin ruukkialueella. Fagervikiin tutustuin itse vasta viime syksynä kun sattumalta eksyimme alueelle äitini kanssa. Fiskarsin ja Billnäsin ruukkialueet olivat kyllä ennestään tuttuja, mutta Fagervik, joka mielestäni on näistä kolmesta alueesta se kaunein, oli minulle täysin tuntematon. Tämä johtuu tietty siitä että Fiskarsin ja Billnäsin alueita on kehitetty ja ne ovatkin tunnettuja turistinähtävyyksiä, kun taas Fagervik on jäänyt, todennäköisesti onnekseen, ‘luonnontilaan’. Tämä johtuu varmaankin siitä että Fagervikin kartano on edelleen yksityisomistuksessa.

Fagervikillä on pitkä historia. Suomen ensimmäiset perunat on viljelty siellä ja sen muistona Inkoossa vietetäänkin syksyisin perunapäiviä. Uusina Inkoolaisina vierailimmekin perunapäivillä hyvin uteliaina viime vuonna. Tosin nukuimme hieman liian kauan ja saavuimme paikalle vasta viime tinkaan, mutta onnistuimme onneksi ostamaan säkillisen perunaa sekä villasukat talveksi. Tänä vuonna suunnitelmissa on olla ajoissa paikalla!

Valitessani kuvia tähän postaukseen kohtasin valinnan vaikeuden. Siitä johtuen kuvia onkin todella paljon. Toivottavasti niistä välittyy edes hieman alueen kauneus.

Kategoriat Kotoilu
  • Johanna on >Fagervik>Kiitos mukavasta päivästä! Blogissani on sinulle tunnustus ja haaste :)
  • Johanna on >Fagervik>Minä niin rakastan Fagervikiä! Sinne teemme monesti viikonlopun päiväretkiä, Milokin tykkää siellä juoksennella ja haistella, vaikkei vapaana voi ollakaan.