Babysteps painonpudotus: viikko 12 ja 13

Viime viikot ovat olleet hieman haasteellisia laihdutuksen kannalta. On ollut aivan liikaa juhlia ja muita erikoistilanteita. Mitään katastrofaalista ei ole tapahtunut ja paino on edelleen suunnilleen sama kun viimeksi, mutta tahmeaa on ollut.

Hyviä puolia on kuitenkin paljon: En jaksa syödä yhtä paljon kun ennen. Harkitsen ennen kun herkuttelen. Olen liikkunut paljon, ehkä jopa enemmän kun ennen. Eikä minun tee samalla tavalla mieli rasvaisia ruokia kun ennen. Huomaan että veden juominen on minun laihtumisen kannalta erittäin tärkeää.

Nyt tiedossa ei ole vähään aikaan mitään erityisiä juhlia joten aion palata taas normaaliin ruokailun suhteen. Olen kuitenkin iloinen että minulla oli pientä repsahdusta tässä sillä olen voinut analysoida miltä minusta tuntuu ja miettiä tarkemmin syitä siihen että syön epäterveellisesti.

Suurin ongelma minulla on epäsäännöllinen syöminen. Jos olen liian pitkään syömättä en pysty enää hillitsemään itseäni. Viime viikolla oli joku päivä kun menin palaveriin enkä ehtinyt syödä ennen sitä. Tullessani kotiin olin niin nälkäinen että olisin voinut syödä vaikka mitä. Ja silloin oli kyllä todella vaikeaa pidättäytyä terveellisessä syömisessä. Olen ennenkin huomannut saman. Näemmä tämä on oma kompastuskiveni. Nyt aion huolehtia erityisen tarkkaan siitä että syön säännöllisesti ja tarpeeksi usein.

62406_521960344513997_1250402468_n