Babysteps painonpudotus: viikko 10 ja 11

Olen innolla työskennellyt itsetunnon parissa niin aktiivisesti että viime viikon laihdutuskuulumiset jäi kertomatta, mutta nyt alkuviikon luennot on ohi, joten voin taas keskittyä muihinkin asioihin. Laihdutusrintamalla menee edelleen hyvin. Viikko 10 oli erinomainen ja viikko 11 kohtuullinen. Pudotusta kaiken kaikkiaan 17.7 kg 11 viikossa. Mieletön tahti!

Olen tosiaankin työstänyt luentoja aiheesta itsetunto viime aikoina. Aiheen parissa työskennellessä olen väistämättä pohtinut omaa itsetuntoa ja sen kehitystä. Minulla itseluottamus on osittan ollut sidoksissa painoon ja olen hieman piilotellut painoni takana. Käytin koko viime vuoden psyykkiseen valmennukseen painoni suhteen ja tärkein tähän astisen onnistumisen avain on ollut hyvä luottamus siihen että minä onnistun projektissani. Alkuvuoden hankaluudet eivät ole onnistuneet heilauttamaan tuota luottamusta sillä olen rakentanut sen pitkällä ajalla ja sen perusta on niin vankka.

Vuosi sitten olin todella turhautunut ylipainooni ja kävin säännöllisesti terveysasemalla työstämässä asiaa sairaanhoitajan kanssa. Painolleni ei tuona aikana tapahtunut oikeastaan yhtään mitään ja turhauduin aika lailla. Työstin kuitenkin mielessäni laihdutusta ja jollain tasolla ymmärsin että aika ei vielä ollut oikea. Syksyn mittaan käynnit terveysasemalla lakkasivat ja mielessäni pohdin jo sitä miten oikeasti haluan syödä. Jatkuva itselleen salliminen ja herkuttelu alkoi maistua puulta ja sen sijaan kaipasin terveellistä ja raikasta ruokaa. Päätin joulukuussa että vuoden vaihteen jälkeen aloitan. Minulle tämä on sopinut ja mitä enemmän pohdin koko prosessia viime vuodesta lähtien olen aivan varma että tämä on oikeasti pysyvä muutos elämääni.

Nyt tuleva viikko on tiukka diettivikko. Sen jälkeen pidän pääsiäis- ja synttärilomaa. En herkuttele ylen määrin, mutta syön hieman vapaammin ja laskematta ihan jokaista suupalaa. Sitten huhtikuu tuo toivottavasti mukanaan kevään ja minä lisään dietin jatkuessa liikuntaa. 🙂

2013-03-18 13.17.03

 

2013-03-18 13.17.41

2013-03-18 13.16.03