Babysteps Joulukalenteri 19. Luukku: Matkalla

19

Yksi erityisen tärkeä syy siihen että olen nykyään pääsääntöisesti hyvin onnellinen ja tyytyväinen elämääni on että muistan oman kehitykseni. Tiedostan minkälaisen matkan olen kulkenut ja montako pientä askelta olen kulkenut päästäkseni siihen pisteeseen missä olen tänä päivänä. Matka ei ole ollut helppo eikä aina kovinkaan hauska. Se on ollut pitkä ja olen kehittynyt aivan huimasti sen aikana.

Minun lähtötilanteeni oli että olin täyttämässä 30. Minusta tuntui että jos en tee jotain muutoksia elämääni herään yhtenä päivänä vanhainkodissa ja ihmettelen että minne elämäni on kadonnut. Huomaan että olen tuhlannut elämäni ja nyt on myöhäistä. Tämä oivallus havahdutti minut ja siitä alkoi pitkä ja raskas matka.

Nyt noin kymmenen vuotta myöhemmin elän elämää josta en osanut edes uneksia silloin. Minulla oli epämääräisiä haaveita, mutta en oikeastaan edes tiennyt mitä haluan. En myöskään tiennyt kuka minä olen. Tiesin vaan että haluan jotain muuta.

Nyt tiedän olevani matkalla siihen suuntaan johon itse haluan mennä. Minä päätän itse mitä minä haluan ja osaan myös nauttia matkasta. Iloitsen joka päivä pienistä asioista ja katson lähes päivittäin peruutuspeiliin nähdäkseni oman edistykseni.

Miksi tämä teksti on stressinhallintaa käsittelevässä joulukalenterissa? Ensinnäkin oletko sinä matkalla johonkin? Jos olet, oletko tyytyväinen siihen mihin olet matkalla? Ja toiseksi kun sinulla on suunta, muistuta itseäsi säännöllisesti siitä miten olet kehittynyt. Muista olla kiitollinen siitä matkasta jonka olet jo kulkenut.

Uusintana Babysteps-blogin viime vuoden stressiä ja stressinhallintavinkkejä käsittelevä joulukalenteri.