6. Luukku: Entä jos nautin stressistä?

6

Jos on tyytyväinen nykyiseen olotilaansa niin miksi pitäisi tehdä muutoksia? Minulle on jäänyt hyvin mieleen eräs nainen joka oli koulutuksessani muutama vuosi sitten. Puhuimme stressistä ja hän väitti olevansa tyytyväinen ja nauttivansa stressaavasta elämästään. Ainut ongelma hänellä oli että fysiikka petti. Hänellä oli kaikenlaisia sairauksia ja hän ei oikeen nukkunutkaan. Tämä nainen oli mielestäni jo aika pahasti stressin uuvuttama.

Tarvitsemme jonkin verran stressiä elämään saadaksemme jotain aikaiseksi ja sopivassa suhteessa stressi on ihan terveellistä. En nyt puhu tässä siitä, vaan siitä kun se menee yli.

Yli menevä stressikin voi olla kivaa ja voi olla että nautimme kiireisestä elämästämme. Mutta haluatko jatkaa elämästä nauttimista vai haluatko sairastua stressiin? Mutta eihän se minua koske, en minä sairastu. Vai miten se meneekään… Ehkä olisi kuitenkin aika tehdä jotain muutoksia ennen kun on liian myöhästä?

Babysteps-blogin joulukalenteri käsittelee stressiä ja vinkkejä stressinhallintaan. Kaikki blogin kirjoituksia välillä 1.-24.12 kommentoineet ovat mukana arvonnassa, jonka palkintona on kolmen kerran skypen tai puhelimen välillä tapahtuva stressinhallintakonsultaatio (45 minuuttia/kerta) yhdelle henkilölle. Yksi kommentti mihin tahansa kirjoitukseen blogissani 1.-24 joulukuuta on arpalipuke.