20. Luukku: Kiitollisuus

20

Positiivisessa psykologiassa eräs avain tyytyväisyyteen ja onnellisuuteen on kiitollisuus. Tutkimusten mukaan ihmiset jotka pitävät kiitollisuuspäiväkirjaa ovat onnellisempia, elämäänsä tyytyväisempiä ja jopa terveempiä kun vertailuryhmät.

Ideana on että kirjaat joka päivä kolme asiaa josta olet sinä päivänä erityisen kiitollinen. Meillä jokaisella on varmasti useita asioita ihan tavallisenakin päivänä josta voimme olla kiitollisia. Kun kirjaamme näitä päivittäin opimme havannoimaan niitä arjen kultahippuja ihan eri tavalla ja tyytyväisyys kasvaa sen myötä.

Toisina päivinä voi olla vaikea löytää niitä kiitollisuuden aiheita, mutta silloin tarvitsemme niitä kaikista eniten. Jokaisessa päivässä on jotain hyvää. Joskus pitää vaan kaivaa hieman syvemmältä. Tai sitten luemme päiväkirjasta niitä aiempina päivinä kirjaamiamme kiitollisuuden aiheita. Minä olen ihan konkreettisesti nostanut itseni aika syvästä suosta juuri selaamalla läpi niitä päivän plussia. Joten olen ihan vakuuttunut siitä että tämä juttu toimii vaikka tämä saattaa kuulostaa ihan hömppäjutulta! 🙂

Minun kiitollisuuden aiheet tänään:

– Ensimmäinen lomapäivä! (blogin kirjoittaminen ei tunnu työltä)
– Sain ostettua viimeiset joululahjat
– Osasin hoitaa pienen auto-aiheisen kriisin ihan itse (naapurien ja miehen neuvojen perusteella, mutta silti, tein työn ihan itse)

Babysteps-blogin joulukalenteri käsittelee stressiä ja vinkkejä stressinhallintaan. Kaikki blogin kirjoituksia välillä 1.-24.12 kommentoineet ovat mukana arvonnassa, jonka palkintona on kolmen kerran skypen tai puhelimen välillä tapahtuva stressinhallintakonsultaatio (45 minuuttia/kerta) yhdelle henkilölle. Yksi kommentti mihin tahansa kirjoitukseen blogissani 1.-24 joulukuuta on arpalipuke.