18. Luukku: Muista siivota!

18

Monet meistä elävät aktiivista elämää ja uusia kokemuksia kertyy jatkuvalla syötöllä. Tietoa on saatavailla äärettömästi ja tiedonkulku on nopeaa. Täytymme pikkuhiljaa (tai nopeasti) eri suunnista tulevalla informaatiolla ja kokemuksilla. Aivan kuten tietokone, tai ihan vaan perinteinen komero, myös me tarvitsemme joskus siivousta, lajittelua ja tyhjennystä.

Minulle tämä syksy on ollut täynnä huikeita kokemuksia. Tuntuu että olen saanut uusia vaikutteita ihan joka suunnalta enkä ole oikeen ehtinyt prosessoida kaikkea tapahtunutta. Minulla tämä ilmenee väsymyksenä ja muisti ei oikeen pelaa normaalisti. Nyt on aika tehdä suursiivous ja lajitella pois kaiken turhan.

Suursiivous tarkoittaa ainakin minun kohdalla kunnon lomaa. Aikaa vaan olla ilman mitään pakkoja. Aikaa olla läheisten kanssa. Aikaa tehdä asioita jotka tuntuvat hyvältä.

Olisi kuitenkin hyvä muistaa myös se normaali viikkosiivous niin suursiivouskin on helpompi toteuttaa. Joten yritä mahduttaa arkeen niitä hetkiä jolloin saat purkaa ja prosessoida arjen tapahtumia. Erinomaisia purkautumiskeinoja on mm. ystävän kanssa juttelu, lepo, pasianssin tms pelaaminen, koiran rapsuttaminen, metsälenkki, maiseman vaihdos, harrastukset, hyvä elokuva…. Mitkä ovat sinun parhaita purkautumiskeinosi?

Babysteps-blogin joulukalenteri käsittelee stressiä ja vinkkejä stressinhallintaan. Kaikki blogin kirjoituksia välillä 1.-24.12 kommentoineet ovat mukana arvonnassa, jonka palkintona on kolmen kerran skypen tai puhelimen välillä tapahtuva stressinhallintakonsultaatio (45 minuuttia/kerta) yhdelle henkilölle. Yksi kommentti mihin tahansa kirjoitukseen blogissani 1.-24 joulukuuta on arpalipuke. 

Kategoriat Inspiraatiota
  • Raija Liukkunen on 18. Luukku: Muista siivota!.... eiku Babysteps Consulting -palsta piti kirjoittaa.
  • Raija Liukkunen on 18. Luukku: Muista siivota!Tänään ollut hieman flunssainen olo ja levännyt koko päivän, koska olo ollut aika väsy. Mutta, mutta imuroin parhaillaan ja ehkä huomenna järjestelen yhtä nurkkaa, johon kertynyt lehtiä ym. esitettä. On niitä muitakin paikkoja, joita pitäisi käydä läpi... Luin aamulla Baby Consulting -palstaa ja ollut mielessä siivoaminen hieman pitkin päivää. Pikku hiljaa hyvä tulee. Enää makkari ja olkkari jäljellä. Eräs neuvo multa kaikille, kun joskus hieman "hatuttaa". Olen kirjoittanut kauniiseen muistikirjaan asioita, joista olen iloinen ja tyytyväinen. Niitä on paljon ja lisään silloin tällöin asioita listaan, kun tulee mieleen. Välillä pitää muistuttaa itselleen, kuinka hyvin asiat ovatkaan. Tsemppiä Palstan pitäjälle ja kaikille muillekin! Ps. Ihana toi uintikuva. Mä rakastan vettä kanssa NIIIINNN PALJOOOONNNN!!!
  • Anne Ahlefelt on 18. Luukku: Muista siivota!Tämä kolahti kunnolla. Siivousmetafoora oli loistava. Näin ne asiat pitää välillä pukea helposti sisäistettäviksi asioiksi. On vaikea selittää itselleen että pitää saada/ottaa aikaa itselleen, mutta veikkaan että pystyn helpommin järjestämään tällaisen oman (mielen) siivousajan. Nyt innostuinkin siivouksesta! :)