10. Luukku: Minä vs muut

10

Älä vertaile itseäsi muihin! Tuo lause on helppo kirjoittaa mutta kovin paljon vaikeampi toteuttaa. Meitä on aina arvioitu vertailemalla muihin. Koulussa on arvosanat ja jokainen meistä on varmasti osallistunut johonkin kilpailuun elämänsä aikana.

Kun minun elämässä on ollut paljon vaikeuksia on helposti tuntunut siltä että kukaan ei ymmärrä ja että kaikilla toisilla on asiat niin paljon paremmin. Tietty tiedän että näin ei ole, mutta silti heikoimmillaan tuntuu usein siltä että on maailman surkein ihminen.

Stressi saattaa olla usein seurausta juuri tästä että vertailemme itseämme muihin ja yritämme saavuttaa jotain joka näyttää hienolta muiden silmissä. Tai olla parempia, kauniimpia, fiksumpia, älykkäämpiä, onnistuneempia jne. Kuitenkin loppupeleissä olemme kaikki niin kovin käpertyneitä omiin juttuihimme että loppupeleissä emme ehkä edes välitä siitä mitä muilla on. Ikävä noidankehä..

On varmasti täysin mahdotonta olla kokonaan vertailematta itseään muihin, mutta askel askeleelta voi oppia luottamaan itseensä ja siihen että riittää juuri sellaisena kun on.

Babysteps-blogin joulukalenteri käsittelee stressiä ja vinkkejä stressinhallintaan. Kaikki blogin kirjoituksia välillä 1.-24.12 kommentoineet ovat mukana arvonnassa, jonka palkintona on kolmen kerran skypen tai puhelimen välillä tapahtuva stressinhallintakonsultaatio (45 minuuttia/kerta) yhdelle henkilölle. Yksi kommentti mihin tahansa kirjoitukseen blogissani 1.-24 joulukuuta on arpalipuke. 

 

Kategoriat Inspiraatiota
  • Cecilia on 10. Luukku: Minä vs muutYesh! What a lovely idea for a Xmas Calendar! The surprises lie within ourselves: when we give a little time to ourselves to ponder over our actions and feelings we might find the answers that carry us on! Pia, your beautiful, humorous, thoughtful pictures and reflections work well together! Thank you and have a light journey towards Christmas!